GAZİANTEP / NİZİP - Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi

0(342) 518 14 29
KIBRIS MAHALLESİ TAŞHANE SOKAK NO 148 27700 NİZİP / GAZİANTEP
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişime ve gelişime açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik Atatürkçü gençler yetiştiren bir okul olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,okulumuzun gelişimini sürekli kılan,eğitimde kalite,insana saygı,vatanını ve milletini seven,çağdaş bilim ile teknolojiyi kullanabilen,edebiyatı güçlü,güzel sanatlara ilgili,sportmen nesilleri geleceğe yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Üniversiteye 4 yıllık fakültelere 8 2 yıllık meslek yüksekokullarına 10 öğrenci yerleştirmiştir.Yerleştirme oranı %20 tir.Okulumuz Sportif olarak takım sporlarında ilçemizde dereceler elde etmişlerdir.Bireysel spor olarakta Kick Box ve bilek güreşlerinde İl Bölge ve Türkiye dereceleri elde etmişlerdir.Çim Hokeyi takımlarımız Bölge finallerine katılmışlardır.
Ders Başlangıcı = 08:00 Ders Bitişi = 15:10
İngilizce ve Almanca
Okulumuz Nizip Otogarının hemen yanında olduğundan ulaşım çok kolaydır.
Okulumuza köylerden ve merkezden servisler bulunmaktadır.
Okul 10500 m2 lik alana kurulu olduğundan bahçesi oldukça büyüktür.
İl Merkezine 45 km. İlçe merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde.
2021-2022 120 2022-2023 120
%20 2022
Voleybol Kursu ,Çim Hokeyi Kursu, Masa Tenisi Kursu,Futsal
Tübitak 4006,Tübitak bilim Söyleşileri,Teknofest,
Teknofest Robot yarışmasına katılım düşünülmektedir.
eTwinning kapsamında proje ortağı bulunmuş ve çalışmalara başlanmıştır.
Diğer Hususlar
Okulumuz öğrencisi, kaliteli öğretmen kadrosuyla devletin özel okulu olmaya adaydır. Okulumuza gelen öğrencileri her yönden çok kaliteli bir eğitim beklemektedir. Amacımız mezun olan öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda en iyi bir üniversiteye yerleştirmek ve hayata hazırlamaktır. Okulumuzun büyük bir bahçesi pansiyonu ve kapalı spor salonunun olması da ayrıca yemeği kendi mutfağımızda pişirmemiz okulun artıları arasındadır.